Výrobky

To nejlepší, co nabízí zelený čaj

Zelený čaj je někdy označovaný nesprávně jako nefermentovaný. Správný výraz je ale neoxidovaný. Lístky se po sklizni musí přepravit k sušení tak, aby neztmavly a zůstaly zelené. To jde udělat jednoduše vrstvou páry. Bezkonkurenčními konzumenty zeleného čaje jsou Číňani. Ti ho připravují zahřátím v pánvi nad ohněm. Japonci preferují jinou přípravu, za pomoci páry. Ta je šetrnější a takto připravený čaj si zachová více ceněných látek.

matcha

Do skupiny zelených čajů se řadí i jeden speciální čaj – MATCHA. Ač má tento čaj pradávný původ v Číně, teprve Japonci jej přivedli k dokonalosti a jsou to právě oni, kdo produkují ty nejkvalitnější čaje Matcha. Celé pěstování, sklizeň a balení jsou náročné, a proto kvalitní japonské čaje jsou i velice ceněné a jejich cena tomu odpovídá. Čínské čaje jsou levnější, ale jejich kvalita neodpovídá těm japonským.

Matcha má specifický režim pěstování, který si farmáři přísně chrání. Čaj se během růstu zastiňuje, poslední čtyři týdny je zastíněný prakticky pořád. V listech vzniká mnohem více chlorofylu a jsou zelenější. Sklízí se ručně pouze mladé lístky. Ihned po sklizni se listy ukládají do páry, aby neoxidovaly cestou k šetrnému sušení. Nakonec se usušené listy rozemelou na prášek na kamenných mlýnech na prášek.

matcha1

 Z prášku se připravuje čaj. Matcha je nápoj oblíbení jako zdroj energie, je také osvěžujícím životabudičem, bohatým na vlákninu a umí navodit pocit uvolnění a fyzické i duševní pohody.

Není čaj jako matcha tea nakliceno.cz patří u milovníků čaje k opravdovým skvostům. Čaj se pije jako rituál. Má jemnou a nasládlou chuť a díky způsobu pěstování má oproti klasickým zeleným čajům mnohem více antioxidantů.

Je pomocníkem při odbourávání tuků a tato schopnost je doložena odborným výzkumem. Má také velmi dobrou schopnost regenerovat v těle poškozené buňky. Sportovci si ho oblíbili, protože zvyšuje jejich výkon.